Po poročanju Tierheim Neumünster so prejšnji petek v Nemčiji zasegli 16 psov, ki jih je prevoznik iz Bosne vozil na Dansko. Psi so bili zaseženi v zelo slabem stanju, s ponarejenimi papirji oz tudi brez njih.

Ubogi psi so bili tako zelo žejni, saj jim prevoznik ni ponudil niti kapljice vode, da se psi ne bi polulali v kombiju. Večina psov je presuhih, stradanih, polni parazitov, bolh, glivic.

Tierheim Neumünster

Psi so bili napoteni na Dansko, za kakšne namene pa zaenkrat še ne vemo, predvidevamo, da zagotovo ne za posvojitev, saj so bili v zelo slabem stanju.

Image may contain: indoor
Tierheim Neumünster

Nekateri psi so pozitivni tudi na giardio (parazit, ki živi v črevesju), s katero se lahko okuži tudi človek. Ker je giardia zelo nalezljiva, bi moral vsak pes potovati ločeno. Tako so se žal verjetno okužili vsi transportirani psi.

Če želite, lahko psom pomagate z nakazilom na PayPal Info@tierheim-nms.de s pripisom ”foreign dogs”. Prošenj za posvojitev zaenkrat še ne sprejemajo, ker ne vedo, kako bo s psi in zdravljenjem.

Več fotografij si lahko ogledate na: https://www.facebook.com/405172523386168/posts/870933590143390/

Če tudi sami želite psa iz tujine, se pred posvojitvijo dobro pozanimajte. Sodelujte s društvi ter preverjenimi prevozniki.

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor