O zapuščenih psičkih v škatli, ki jih je rešila prostovoljka Anica Pribanić smo poročali v članku Neznanec vrgel škatlo z mladički. Anica je psičke rešila ter nastanila pri sebi. Od osebka, ki je storil to dejanje je prevzela tudi mamo mladičkov ter še eno mamo z mladički.

Več o rešenih pasjih mamah z mladički si lahko preberete tukaj

Le nekaj dni po reševalni akciji je Anico obiskala veterinarska inšpekcija zaradi prijave sosedov. Anica je v ”prekršku”, ker ima registrirano društvo in ne zavetišče. Sosed jih je prijavil zato, ker že imajo prepoved zbiranja psov. Kljub temu, da urejajo prostor za zavetišče, zanje veljajo enaka pravila kot za ostala društva.

Po videnem so bili inšpektorji navdušeni, saj imajo psi pri Anici ogrevane prostore, ograjo ter dodatne prostore, ki so jih naredili zahvaljujoč donatorjem. Sedaj imajo rok, v katerem morajo čipirati in cepiti vse psičke ter mamici. To bi tako ali tako storili, ko bo za to čas. Anico pa najbolj muči dejanje sosedov, ki se ne zavedajo, kakšno škodo delajo.

Posnetek psičke, ki je končno na varnem si oglejte s klikom na link, nahaja se proti dnu strani

https://www.jutarnji.hr/vaumijau/aktualno/video-nakon-samo-nekoliko-dana-kod-pravih-ljudi-eden-se-oporavila-pogledajte-kako-izgleda-15045295

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor