Da ne bo pomote – radi imamo tako pasemske pse kot tudi mešančke. A tokrat bomo članek namenili mešančkom – krasnim psom, ki so velikokrat spregledani.

Posvoji in reši življenje

S posvajanjem mešančka iz zavetišča, začasnega doma ali društva boste dobesedno rešili življenje. Psu boste ponudili dom, ki si ga zasluži, v zavetišču pa se bo sprostil prostor za drugo pasjo dušico. S posvojitvijo boste zmanjšali tudi delež pasjih farm – če ni povpraševanja, ne bo niti ponudbe.

Dog, Hybrid, Mixed Breed Dog, Portrait, Pet, Animal

Če posvojite odraslega mešančka, se izognete fazi odraščanja, ki je marsikomu preveč stresna. Odrasel pes je že dosegel svojo velikost in težo, pravtako je znan tudi njegov karakter.

Mešančki so cenejši

Če želite pasemskega psa od preverjenega vzreditelja, boste zanj odšteli kokretno vsoto denarja. Mešančke pa lahko dobite skoraj zastonj. V zavetišču plačate simbolično posvojnino, prejmete pa veterinarsko urejenega psa (kastriranega ali steriliziran, potni list, čipiranega, cepljenega, …).

Pogosto so mešančki tudi bolj zdravi kot pasemski psi, ki imajo znane dedne bolezni. To pomeni manj obiskov pri veterinarju. Velikokrat se v zavetišču znajdejo tudi pasemski psi ali psi zelo podobni določeni pasmi.

Unikati

Mešančki so unikatni. So mešanica vsaj dveh pasem in so zato posebni ne le po izgledu ampak tudi karaterju.

Puppy, Dog, Pet, Animal, Cute, Adorable, Canine, Doggy

Tako kot pasemski, tudi mešančki lahko postanejo odlični spremljevalni psi, reševalni ali pa tekmujejo na raznih tekmovanjih.

Ta članek in še več kot 200 drugih so popolnoma brezplačni. Podprite naše delo z všečkom naše FB strani Živalski vrt. Tako boste vedno na tekočem z vsemi novicami iz živalskega sveta.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

NEZNANEC UNIČIL MAČJE HIŠICE DZLMZ VOJNIK

Next Post

TUDI PSI LAHKO DELAJO OD DOMA V ČASU EPIDEMIJE

Dodaj odgovor