Se spomnite zgodbe zavzrženih mladičkov v škatli? O tem smo poročali v članku Neznanec vrgel škatlo z mladički. V mestu Rakovica v bližini Karlovca na Hrvaškem je neznanec odvrgel škatlo s sedem pasjih mladičkov. K sreči je bil tako neumen, da je na škatli pomotoma pustil svoje podatke.

Prostovoljci društva Šapa u srcu so od krutega ”lastnika” prevzeli mamo zavrženih psičkov in tudi drugo psičko, ki ima tudi mladičke.

Psička z mladički.
Fotografija: Anica Pribanić

Prostovoljka Anica pravi, da sta psički zelo prestrašeni, vsega se bojita, ne dovolita se niti pobožati, človeške roke se žal bojita. Lahko si samo predstavljate, v kakšnih pogojih sta ubogi psički živeli.

Posnetek mame in mladičkov si lahko ogledate s klikom na link, posnetek se nahaja na dnu strani: https://www.jutarnji.hr/vaumijau/aktualno/video-mama-je-ponovno-sa-svojim-stencima-policija-ponosimo-kaznenu-prijavu-protiv-vlasnika-15044931?fbclid=IwAR2Dsrw3-uJZm02482H-T9mMJFC539pj-2Cv-o50BhgdxWRUIGCnCKu92N0

Sedaj je konec mučenja za psički! Sta v varnih rokah društva in dobili sta tudi imeni. Ko so ”lastnika” povprašali po imenih jim je ta odgovoril, da imen nimajo, saj ni imel potrebe, da bi jih klical k sebi po imenu. Eden je psička, ki so ji odvzeli mladičke. Živela je prosto na dvorišču. Druga psička je dobila ime Arija. Bila je privezana z zelo kratko verigo. Ima tudi poškodbo na glavi, verjetno zaradi udarca.

Obe psički bosta ostali pri Anici. Ko bodo psički dopolnili 2 meseca, bodo iskali nove domove, sčasoma pa tudi Arija in Eden, ko bosta preboleli vso fizično in psihično bolečino.

Povzeto po:

0 število delitev
Previous Post

MEIRA HOT – POSLANKA, KI JI JE MAR ZA ŽIVALI

Next Post

MALI BELI PSIČEK JE DOČAKAL SREČEN KONEC!

Dodaj odgovor