Ali se je tudi vam kdaj zgodilo, da ste mački domov prinesli novo mačje drevo, ta pa je imela raje kartonsko škatlo od drevesa, kot drevo? Potem niste edini, saj mačke obožujejo škatle bolj kot karkoli. Ni te igrače ali mačjega drevesa, ki bi jim bilo ljubše od navadne kartonske škatle.

Mačke obožujejo škatle, ker so varne

Mačke se v škatlah počutijo varno in prijetno, ker imajo rade zaprte prostore, v katerih lahko počivajo ali pa iz varnega zavetja opazujejo svoj plen. V škatli so varne zato, ker jim plenilec ne more priti s hrbta ali s strani ampak direktno pred oči.

Škatle mačkam predstavljajo tudi prostor, kjer se lahko sprostijo brez stresa. Zato se pogosto v stresnih situacijah (novi ljubljenčki, obiski) raje skrijejo v varno zavetje svojega kartonskega kraljestva.

Tudi vaša mačka obožuje škatle?
Tudi vaša mačka obožuje škatle?

Škatle so dober toplotni izolator

Mačke obožujejo toploto in zato tudi škatle. Zakaj? Zato, ker se majhna škatla hitro segreje in mački predstavlja kraj, kjer se lahko zvije ter sprosti.

Ker mačke prespijo tudi do 18 ur, je škatla odličen kraj, ki mački nudi tako toploto kot varnost med njenim lepotnim spancem.

Tudi vaša mačka praska po pohištvu?

Mačke so radovedne

Mačji lastniki dobro vemo, da so mačke zelo radovedne in nas niti najmanj ne preseneča, da nova škatla takoj privabi njihov radovedni smrček. Zanima jih ne le nov vonj ampak tudi nova stvar v njihovem domu. Obožujejo tudi teksturo škatle, saj lahko karton grizljajo ali brusijo svoje kremplje.

Škatle niso samo za hišne mačke

Ko so v enem živalskem vrtu malo večjim divjim mačkam ponudili škatle, so jih z veseljem sprejele. Reagirale so tako, kot naše hišne razvajenke.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

PSIČKA MORA IMETI VSAJ ENO LEGLO …

Next Post

NA HRVAŠKEM OBESIL PSA NA POMOLU

Dodaj odgovor