Prvega oktobra obeležujemo svetovni dan črnih psov, z namenom vzpodbujanja posvojitve črnih psov, ki so žal zaradi barve pogosto spregledani.

Se črni psi razlikujejo od drugih psov?

Ne, od drugih psov se črni nikakor ne razlikujejo. Črni psi so enaki psi kot katerikoli psi drugih barv. Radi se igrajo, mahajo z repom ter obožujejo priboljške. So lahko dolgodlaki, kratkodlaki, z dolgim ali kratkim repom, velikimi šapami ali majhnimi šapicami.

Imate že črnega psa? Potem ga dane še posebej razvajajte, odpeljite ga na daljši sprehod ali nagradite s posebnim priboljškom.

Tako kot vsak pes, si tudi črni pes želi svoj zavedno dom, kjer bo užival kot ravnopravni družinski član s primerno in ustrezno nego.

Kako lahko praznujete svetovni dan črnih psov?

Obiščite zavetišče in sprehodite katerega od črnih psov. Lahko ga tudi posvojite in mu omogočite zavedno dom.

Preberite tudi: Ali psi lahko vohajo čas?

Imate že črnega psa? Potem ga dane še posebej razvajajte, odpeljite ga na daljši sprehod ali nagradite s posebnim priboljškom.

Ker pa niso vsi črni psi takšne sreče, kot so vaši, jim pomagajte z ozaveščanjem. Bodite podporniki sterilizacije in kastracije, nasprotujte dvoriščni vzreji psov, nasprotujte psom na verigah ter pomagajte ozavestiti lastnike, da psu uredijo primernejši prostor. Lahko se včlanite tudi v kakšno društvo za zaščito živali ter pomagate konkretno na terenu ali pa z donacijami.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor