Na začetku videa opazimo psa, ki svojega lastnika ni videl dva meseca. Pravtako tudi psa, ki svoje lastnice ni videl od jutra, obnaša se pa kot da lastnice ni videl celo večnost. Psi vedo, koliko časa ste odsotni in se časa zavedajo. Psi ure ne morejo prebrati tako, kot ljudje, ampak jo vohajo. Ko so ljudje doma, po hiši puščajo svoje vonjave. Sčasoma te vonjave izzvenijo in psi vedo, kdaj bomo prišli.

Psi imajo 300 milijonov receptorjev za voh, ljudje pa le 6 milijonov. Ko dodamo žličko sladkorja v skodelico, se tega zavedamo, isto to žličko pa bi lahko psi izvohali v bazenu velikosti dveh olimpijskih bazenov. Zato lahko psi izvohajo tudi, kdaj bo njihov lastnik dobil epileptični napad, padec ali rast ravni sladkorja v krvi ter lahko vohajo celo rak.

Psi lahko celo napovedujejo vreme. Ker začutijo spremembo v tlaku, se lahko začnejo čudno obnašati, saj vedo, da bo prišlo do sprememembe. Napovejo lahko celo potres in druge naravne katastrofe. Psi ne le boljše vohajo kot ljudje ampak tudi petkrat bolj slišijo. Zato je pse lahko strah sesalca, ker veste tudi sami kako nadležen zvok je to, kaj šele ko ga psi slišijo petkrat bolj nadležnega kot mi. Lahko slišijo tudi višje frekvence in celo zvok netopirja.

Kljub temu da naši pasji super heroji imajo neverjetne moči, pa nam je še vedno najljubša tista, da so ne glede na vse veseli, ko nas vidijo.

Več o pasjem vohanju časa si lahko ogledate v posnetku

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor