Počasi se bomo poslovili od poletja in pozdravili jesen. Za nekatere ljudi jesen pomeni umirjeno obdobje, ko se pripravljajo na zimo, za ljubitelje psov pa je ravno obratno – veselijo se jesenskih aktivnosti s svojim psom. Jesen je obdobje nižjih temperatur, zato lahko z našimi štirinožnimi prijatelji preživimo več časa zunaj. V nadaljevanju vam podajamo ideje za jesenske aktivnosti, s katerimi lahko popestrite pasjo jesen.

Jesenski pohod

Jesen je idealna za pohode s psom v naravi. Skupaj lahko občudujete spreminjajočo se naravo. Kljub temu da psi vidijo le nekatere barve, jim bo jesen prinesla nove vonje, ki jih bodo z veseljem raziskali na pohodu. Na pohod pa morate obvezno vzeti vodo, prigrizke, vrečke za iztrebke in posodico za vodo.

S psom se lahko odpravite tudi nabirat jesenske dobrote.

Nabiranje jabolk

Če imate svoj sadovnjak, lahko s psom uživate v nabiranju jabolk, lahko pa tudi prosite kakšnega znanca ali prijatelja, da bi pomagali pri pobiranju jabolk z vašim štirinožnim prijateljem. Majhen košček jabolka lahko ponudite tudi psu, a paziti morate da ne poje semen, ker so lahko strupena.

Pravtako pa lahko s psom nabirate tudi druge dobrote, ki jih prinaša jesen in sicer: grozdje, kostanj, buče, gobe … Bodite pa pozorni, da niso vse jesenske dobrote primerne za vašega psa.

Igranje z listjem

Jesen prinaša nižje temperature in to pomeni, da lahko s psom preživite veliko več časa v igri zunaj na vašem vrtu ali v pasjem parku. Ni ga psa, ki se ne bi hotel igrati s kupi listja.  Pred igranjem z listjem se prepričajte, da se v njem ne nahajajo kakšne druge živali.

Jesenske aktivnosti - psi obožujejo listje.
Pes bo zagotovo užival v jesenskem listju, vi pa lahko tedaj naredite tudi kakšno fotografijo.

Fotografiranje psa

Jesen je odličen čas za zajemanje dobrih fotografij. Barve listja so prelepe in škoda bi bilo, da ne naredite nekaj fotografij skupaj s psom.

Včasih fotografiranje psa ni tako preprosto. Preberite si naše nasvete za fotografiranje psa v članku Kako fotografirati psa

Obisk festivala

V vašem ali kakšnem bližnjem kraju se zagotovo odvija kakšen jesenski festival. Obiščite kakšnega s svojim psom, prej pa se pozanimajte, ali so psi na tem dogodku zaželjeni. Ne pozabite imeti psa ves čas na povodcu. Zaradi trenutne situacije je letos manj dogodkov. Kljub temu če se katerega udeležite, upoštevajte ukrepe za preprečevanje širjenja virusa.

Nova rutina

Jesen prinaša različne spremembe, krajši dnevi, hladnejše temperature, menjava dlake in nepredvidljivo vreme. Na spremembe se je potrebno ustrezno pripraviti in s psom imeti novo rutino, primerno temu letnemu času.

Svoje jesenske aktivnosti s psom fotografirajte in jih razdelite na svojih družbenih omrežjih, ter s tem vzpodbudite tudi svoje prijatelje, da uživajo v jesenskih aktivnostih.

Naši članki in nasveti niso namenjeni samozdravljenju živali doma. Če ima vaša žival kakršnekoli zdravstvene težave, obiščite veterinarja.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

PRIJATELJSTVO PAPAGAJA IN MAČKA?

Next Post

CIMET V PASJI PREHRANI

Dodaj odgovor