Korenček je zelo zdrava sestavina v človeški prehrani. Kaj pa v pasji? Ali lahko psi jedo korenček? Je dober in zdrav zanje? Več o tem zdravem priboljšku si preberite v nadaljevanju.

Korenček je zdrav priboljšek.
Korenček je zdrav priboljšek.

Ali lahko psi jedo korenček?

Psi lahko jedo korenček, saj je zelo zdrav priboljšek, bogat z vlakninami in vsebuje malo kalorij. Med drugim vsebuje tudi vitamin A, ki je nujen za rast kosti, razmnoževanje, delitev celic in močan imunski sistem. Je zelo dober tudi za pasji vid, saj pomaga k boljšemu in ostrejšemu vidu.

Dentalno zdravje in korenček

Za pse je zaželjeno vsakodnevno ščetkanje zob, alternativno k temu pomaga tudi glodanje kosti. Nekateri lastniki se za ščetkanje pasjih zob ne odločijo ali to počnejo zelo redko. Takrat je priporočljivo psu ponuditi korenček, ki mu bo med žvečenjem čistil zobe in pomagal ohranjati zdravje.

Priboljšek

Korenje je kot priboljšek idealen, saj vsebuje malo kalorij in je primeren tudi za pse s prekomerno telesno težo. Je zelo dobra alternative nezdravim priboljškom, ki so industrijsko izdelani in polni nepotrebnih stvari. Zato je priporočljivo kupljene priboljše nadomestiti s korenjem, ki je sveže, zdravo in vsebuje malo kalorij.

Kako hraniti psa s korenjem?

Kako psa hraniti s korenjem je zelo odvisno od velikosti psa. Manjšim psom lahko date manjši korenček ali koščke le tega, da ne bi prišlo do zadušitve z večjimi kosi. Večjim psom lahko brez težav ponudite celoten korenček, saj ga bodo psi zgrizli na manjše kose ali pa ga žvečili kot palčke za čiščenje zob. Nekateri priporočajo, da psu ponudite svež korenček, nekateri pa priporočajo toplotno obdelavo. Dokazano je, da pri kuhanem korenčku ljudje boljše absorbirajo beta karoten, kot pri svežem.

Ima vaš pes težave s težo? Preberite si članek, kako hraniti psa s prekomerno težo.

Pravtako lahko psu korenje nastrgate in ponudite kot dodatek pri njegovem obroku. Tudi korenčkov sok lahko ponudite psu, ki pa mora biti 100% in izdelan doma ali kupljen pri lokalnih pridelovalcih. Običajno je sok, ki je kupljen v trgovini poln sladkorjev in konzervansov.

Moj pes ne mara korenja

Če vaš pes ne mara korenja, mu ga lahko vmešate v mokro hrano ali nastrgate po suhi hrani. Če kljub temu vaš izbirčnež korenja ne bo jedel, mu lahko ponudite alternative za korenje in sicer rdečo peso, brokoli, zelje, cvetačo, kumare, solato ali bučke.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

KAKO FOTOGRAFIRATI PSA?

Next Post

ODDA KDO MAČJEGA MLADIČKA?

  1. Pingback: PASJI SLADOLED LAHKO PRIPRAVITE KAR DOMA • Živalski Vrt

Dodaj odgovor